Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Vastgoed

André Phiferons is directeur van Phiferons adviesgroep BV, het bedrijf dat hij zelf heeft opgericht. Phiferons adviesgroep is actief op het gebied van organisatie advies en interim management. Phiferons werd in Helmond geboren op 24 juli 1958. Hij groeide op in de buurt van Eindhoven. Hij behaalde in 1977 zijn atheneum diploma aan het van der Putt lyceum in Eindhoven. Vervolgens is Phiferons bestuurskunde aan de Universiteit van Twente gaan studeren, in 1983 behaalde hij zijn doctoraal. Tijdens zijn studie was Phiferons secretaris bij zijn studievereniging, Sirius.

Carrière

Na zijn studie is André Phiferons aan de slag gegaan als organisatieadviseur bij de gemeente Eindhoven. In 1987 verliet hij de gemeente Eindhoven om bij de Nationale Woningraad te werken als senior organisatieadviseur voor woningcorporaties en gemeentelijke woningbedrijven. In 1993 richtte Phiferons zijn eigen organisatie adviesbureau op onder de naam Phiferons adviesgroep BV en ging hij als zelfstandig ondernemer aan de slag. Phiferons adviesgroep verzorgt organisatie advies, interim management en fusiebegeleiding. Phiferons richt zich voornamelijk op concept- en organisatie ontwikkeling, verander management en nieuwe concepten voor zorg en vastgoed. Naast zijn functie als directeur van Phiferons Adviesgroep is Phiferons directeur geweest bij verschillende woningcorporaties en vastgoedorganisaties. Zo is Phiferons directeur geweest bij woningbouwstichting Lelystad, woningstichting De Opdracht, organisatieadviesbureau van Nimwegen & Partners, woningbouwstichting Centrada Wonen, woningbouwcorporatie Huis & Erf en vastgoedorganisatie Brinvast. Verder is Phiferons geruime tijd lid geweest van de raad van Bestuur van de Lieven de Key. In 2019 ging Phiferons aan de slag als interim manager bij Vivium Zorggroep en Zorggroep Almere waar hij onder andere verantwoordelijkheid draagt voor het zorgvastgoed.

Werkzaamheden

In zijn rol als directeur bij Centrada moest Phiferons leidinggeven aan de fusie tussen woningbouwstichting Lelystad en woningstichting De Opdracht. Phiferons heeft een nieuwe visie en strategisch koers opgezet voor Centrada en vormgegeven aan deze nieuwe organisatie. Hieronder viel onder meer het realiseren van een nieuw besturingsmodel, nieuw imago, nieuwe identiteit, nieuwe samenwerkingsvormen en een nieuwe positie in Lelystad voor Centrada. Bij woningbouwcorporatie Huis & Erf heeft Phiferons als directeur gezorgd voor rust en continuïteit in de bestuurlijke organisatie en de werkorganisatie getransformeerd van een gesloten, naar binnen gerichte organisatie, naar een op klanten en omgeving georiënteerd moderne dienstverlener. Tevens heeft Phiferons het imago van de organisatie verbeterd, samenwerking met maatschappelijke partners tot stand gebracht, de positie in de regio verstevigd en maatschappelijk prestaties vergroot in samenwerking met verscheidene maatschappelijke partners. Phiferons heeft zijn expertise ook ingezet voor Inovumbv als algemeen directeur.

Nevenwerkzaamheden

André Phiferons is niet enkel werkzaam geweest voor woningcorporaties, woningbouwvereniging en in de vastgoedwereld. Phiferons is naast zijn overige werkzaamheden onder andere mede initiatiefnemer en bestuurder Stichting Beheer Onderhoudsvrije Tuinen. Stichting Beheer Onderhoudsvrije Tuinen is een woonconcept voor ouderen. Tevens is Phiferons CEO (Chief Executive Officer) geweest van GO Dutch Consortium, dit is een netwerkorganisatie van vooraanstaande Nederlandse bedrijven op het gebied van verandermanagement, architectuur, stedenbouw, duurzaamheid, waterbeheer en sociale, financiële en economische advisering met betrekking tot integrale gebiedsontwikkeling. Phiferons heeft leiding en structuur gegeven aan Go Dutch Consortium.

Phiferons heeft naast zijn werk teven diverse cursussen en trainingen gedaan op het gebied van leidinggeven, automatisering, financiën, communicatieve vaardigheden, filosofie, organisatieadvieswerk en het besturen van organisaties en veranderprocessen.

Privéleven

André Phiferons werd geboren onder de naam Andreas Johannes Josephus Maria Phiferons. Samen met zijn vrouw heeft Phiferons drie kinderen; Martin, Susanne en Kim. Phiferons houdt van reizen en gaat met zijn gezin graag naar Italië, Zuid-Frankrijk of Zuid-Afrika. Sinds zijn jeugd heeft Phiferons altijd veel aan voetbal gedaan. Voor de club waar hij voetbalde, RKVV Brabantia in Eindhoven, is Phiferons voorzitter geweest van 1984 tot 1987. Na 40 jaar actief te hebben gevoetbald is Phiferons momenteel alleen nog supporter. Verder doet hij in zijn vrije tijd graag aan golf, hij is lid van golfclub Dorhout Mees in Biddinghuizen.