Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Arno Lubrun is sinds 2011 directeur van Facebook Benelux. Lubrun werd op 1 februari 1971 geboren in Nijmegen.

Liefde voor computers

Arno Lubrun was al jong gefascineerd door computers. Toen hij tien jaar oud was kocht zijn vader een Philips 7000 spelcomputer, die werd aangesloten op een zwart-wit televisie. Daar speelde hij Pong op, een van de eerste videospellen, hij vond het naar eigen zeggen fantastisch. Daarna volgde de Commodore 64, een homecomputer uit de jaren tachtig. Op zijn zeventiende maakte Lubrun zelfs een spel voor de opvolger van Commodore, Amiga.

Loopbaan

Arno Lubrun behaalde in 1990 zijn vwo-diploma op het Elzendaalcollege. Hij schilderde en wilde graag iets met zijn creativiteit doen. De Kunstacademie kwam dan ook even bij hem op, maar met het oog op de economische onzekerheid in die tijd, koos Lubrun iets met wiskunde economie. Omdat hij graag weg wilde uit Limburg en Amsterdam hem heel erg aantrok, werd het een studie econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie werkte hij op de helpdesk van Xs4all. Hij studeerde af richting bedrijfsinformatica, op een soort sociaal netwerk binnen bedrijven, eigenlijk een verre voorloper van Facebook. Zijn liefde voor computers was dus zeker niet verdwenen. In 1997 had Lubrun zijn studie afgerond en ging hij aan de slag als product marketingmanager en consultant bij Lotus Nederland (tegenwoordig onderdeel van de IBM Software Group). Na twee jaar werd hij projectmanager bij EMD Consultancy, een Lotus consultancybedrijf. In 2001 maakte hij de overstap naar Microsoft Services, waar hij project-/engagementmanager Public & Communication Sector werd. Hierna had hij verschillende functies binnen Microsoft, onder meer als Practicemanager Global Accounts, waarvoor hij de wereld rondreisde. Toen zijn dochter werd geboren wilde Lubrun weer in Nederland werken. Tussen 2009 en 2011 was hij dan ook directeur Microsoft Advertising Nederland.

Facebook

In 2011 opende Facebook de deuren van een Nederlands kantoor in Amsterdam, van waaruit Facebook Benelux zou worden bestuurd. Arno Lubrun werd directeur van Facebook Benelux. Naar eigen zeggen kan hij zijn drie passies: techniek, mensen en creativiteit, fantastisch kwijt bij Facebook. Facebook Benelux houdt zich voornamelijk bezig met marketing. Het probeert bedrijven te helpen om Facebook in te zetten. Ook wordt er veel samengewerkt met lokale overheden. Voor Facebook Nederland werken een kleine twintig mensen, waarvan twaalf op het Amsterdamse kantoor. Voor Facebook Benelux zit de helpdesk in Dublin, het beleid wordt in Brussel bepaald en Barcelona en Londen gaan over de Europese verkoop. Toch is Facebook Benelux niet groot: als je alles bij elkaar optelt kom je op ongeveer dertig werknemers. Lubrun zegt dan ook klein en overzichtelijk te willen blijven. Bovendien werkt Facebook ook veel met externe organisaties en freelancers.

Naast het werk

Arno Lubrun heeft op het moment van schrijven een relatie met Yvonne Nijmeijer en drie kinderen: een dochter van vijftien en een tweeling van dertien. Hij woont in Amsterdam. In zijn vrije tijd doet hij graag aan hardlopen.