Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Danny Menken is Boardmember bij Eleven Sports, een prijzen winnend en internationaal opererend sportmediabedrijf. Menken werd in 1979 geboren.

Studie

Danny Menken doorliep zijn basisschool en middelbare school zonder moeite. Het ging allemaal vanzelf. Hierna ging hij Transport en Logistiek aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft studeren. Ambitieus als hij was koos hij bewust hiervoor omdat TU Delft bekend staat om haar zware opleidingen. Echter, het eerste jaar ging hem niet al te goed af: hij haalde zes van de 42 studiepunten. Dit kwam niet omdat hij het niet kon, maar omdat hij op dat moment nog niet veel tijd in zijn opleiding stak. Het magere eindresultaat na het eerste jaar schudde Menken wakker: hij kwam erachter dat hij wel wat moest gaan doen, wilde hij zijn studie halen. Voornemen voor zijn tweede jaar was dan ook om wel serieus met zijn studie bezig te gaan. Hij deed na zijn bachelor de master System Engineering and Policy Analysis en rondde zijn studie uiteindelijk boven nominaal af. Zijn afstudeeronderzoek deed hij bij Heineken.

Heineken

Na zijn studie kon Danny Menken bij Heineken blijven hangen naar aanleiding van zijn afstudeeronderzoek, waar het bedrijf erg positief over was. Meteen kreeg hij leiding over een team en realiseerde zo een project dat naar eigen zeggen Heineken miljoenen euro’s per jaar opleverde. Het werk bij Heineken was plezierig, maar Menken zocht iets met meer mogelijkheden tot vernieuwing en verandering: ‘Ik heb bij Heineken echt veel geleerd en ben ze daar nog steeds dankbaar voor. Maar bier is en blijft bier. Daar verandert nooit iets aan. Ik zocht iets innovatievers.’ En zo belandde hij via vrienden bij KPN, waar hij inkoper werd van alle marketing gerelateerde zaken. Later ging hij zich voor KPN bezighouden met mobiele en digitale televisie. Gedurende zijn werktijd bij KNP maakte hij een uitstapje naar Parijs, waar hij nog ging bijleren. Hij volgde er een executive programma aan business school INSEAD.

Zesentwintig en manager

Danny Menken krijgt dankzij zijn opgebouwde netwerk de kans om op zijn zesentwintigste Managing Director te worden van Eurosport Benelux. Hij gaf leiding aan een 85 man, waarvan hij zelf de jongste was. Menken hield zich bij Eurosport bezig met het ontwikkelen van een nieuwe strategie, die vooral als doel had om Eurosport op zoveel mogelijk plaatsen en manieren aan te bieden. Zo realiseerde hij een groei en uitbreiding van Eurosport in de Benelux, maar ook in Groot-Brittannië, Ierland en Centraal en Oost-Europa.

Infostrada Sports

Per 1 november 2012 ging Danny Menken aan de slag als CEO van Infostrada Sports, waarmee hij het stokje overnam van oprichter Philip Hennemann. Infostrada Sports is vooral bekend van de levering van sportdata. Het levert data over sportevenementen aan bijvoorbeeld de FIFA en Eurosport. Danny Menken had een tijd een relatie met Dewi Pechler, die bekend werd als zangeres door het programma Idols. Het stel woonde ook samen. Hoewel Dewi een paar maanden eerder nog zei dat ze met hem wilde trouwen, hebben de twee in het najaar van 2013 gezamenlijk een punt achter de relatie gezet. In zijn vrije tijd doet Menken zelf ook aan sport: Wing Tjun Kung Fu. Menken heeft niet per se altijd carrière willen maken, zijn functies zijn simpelweg op zijn pad gekomen. Wel had hij voor ogen dat hij voor zijn veertigste ergens bestuursvoorzitter wilde zijn. Dit is hem dus gelukt, zo is Menken tegenwoordig bijvoorbeeld president van het executive board van de Feedback Foundation.