Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Zorg

Frank de Reij is CEO van het Meander Medisch Centrum Amersfoort. De Reij werd in 1960 geboren in Middelburg. Het vwo doorliep hij op Scholengemeenschap Middelburg. Na het behalen van zijn diploma ging hij in 1978 in Delft Civiele Techniek te studeren. In 1984 behaalde hij zijn ingenieurstitel aan de Technische Universiteit Delft. Hierna had De Reij echter nog niet genoeg van studeren. In datzelfde jaar begon hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn studieloopbaan voort te zetten met een studie bedrijfskunde. In 1987 behaalde hij zijn Master of Business Administration.

KLM

Frank de Reij begon zijn carrière in 1988 bij Transport Management International bv, als managing director. Dit deed hij bijna tien jaar, totdat hij overstapte naar de luchtvrachtdivisie van KLM, waar hij verschillende functies bekleedde. Zo was hij tussen 1998 en 2003 Senior Vice President voor KLM Cargo. Hierna werd hij Executive Vice President en hoofd van de divisie Ground Services KLM, waarbij hij de grondoperatie van KLM wereldwijd aanstuurde. In 2007 werd hij CPO, oftewel Chief Procurement Officer van Air France-KLM. In deze functie had hij de verantwoordelijkheid over alle inkoopactiviteiten. Zodoende trad hij ook toe tot het dagelijks bestuur van Air France-KLM. Eind 2011 werd hij CPO van het Jaar. In het jaar daarvoor werd hij daarnaast lid van de raad van toezicht Tergooiziekenhuizen en maakte zo voor het eerst kennis met de ziekenhuiswereld. Halverwege 2012 werd bekend dat De Reij aan het einde van dat jaar zou vertrekken bij KLM en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum Amersfoort zou worden.

Overstap naar Meander MC

Frank de Reij maakte de overstap naar de zorg niet zonder na te denken. Naar eigen zeggen is de sector maatschappelijk zeer relevant, maar ook complex. Volgens De Reij moeten mensen in de zorg erop kunnen vertrouwen dat hun veiligheid op nummer één staat. ‘Of het nu patiënten, bezoekers of medewerkers zijn. Goede zorg is niet alleen veilig, maar ook deskundig en klantvriendelijk’, aldus De Reij. Bij zijn aantreden als CEO van het Meander Medisch Centrum Amersfoort had hij dan ook de ambitie om de hoge kwaliteit van het medisch handelen en patiëntvriendelijkheid te behouden en als het nodig was te verbeteren. In de ziekenhuistest van het Algemeen Dagblad kwam het Meander Medisch Centrum in Amersfoort eind 2012 als beste uit de bus. In juli 2014 deed De Reij met een team van Meander Medisch Centrum mee aan Stelvio for Life, een fietstocht om geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker.

Privéleven

Frank de Reij spreekt Frans, Duits en Engels en houdt van golf. Op het moment van schrijven (2020) is Frank de Reij woonachtig in Hoorn en vader van drie zoons: Maarten, Wibrand en Segher De Reij lijkt niet uitgeleerd te raken. Tussen 2007 en 2003 nam Frank de Reij deel aan het Non Executive Board Program van de Nijenrode Business Universiteit. Tussen 2010 en 2011 deed hij een opleiding aan het MMS Worldwide Institute for Life Coaching, waardoor hij een gecertificeerd lifecoach werd en bijleerde over zaken als coaching, mediation, training, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.