Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Herna Verhagen is CEO van PostNL. PostNL is een Nederlands postbedrijf dat sinds 2011 beursgenoteerd is, nadat het werd afgescheiden is van TNT Express. Het bedrijf is de afgelopen jaren een aantal keren van naam veranderd. PostNL is een erfgenaam van het Staatsbedrijf der PTT. Verhagen werd op 30 juni 1966 geboren en is sinds 2012 CEO van PostNL.

Studie

Herna Verhagen deed meerdere studies. In 1988 studeerde zij af in Nederlands recht in Nijmegen en daarnaast studeerde ze Personeelswetenschappen in Tilburg, dat ze in 1991 afrondde. In 1999 rondde zij de studie International Management aan de prestigieuze Business School Insead in Frankrijk af. In 2004 studeerde zij economie aan de Londen School of Economics en in 2008 behaalde zij een Master of Business Administration aan Stanford University in Californië.

Loopbaan

Herna Verhagen werkt ruim twintig jaar bij TNT Post. Ze had verschillende functies binnen het bedrijf. In 1993 trad Verhagen in dienst bij Mailprofs, toen onderdeel van TPG Post/Vedior. Ze werkte drie jaar als Sales and Operations Manager. In 1996 werd ze directeur bij Mailprofs. In 1999 werd ze Directeur Key Accounts bij TPG Post. Van 2003 tot 2007 was ze Commercieel Directeur bij TNT Post Nederland. Daarna werd ze tussen 2007 en 2010 Managing Director Group HR bij TNT. Op 31 mei 2011 trad Herna Verhagen toe tot de Raad van Bestuur van PostNL, waarbij ze verantwoordelijk was voor de International & Parcels. Nadat een reorganisatie niet goed was gelukt, was het tijd voor een nieuwe wind wat betreft het bestuur van PostNL. Dit werd Verhagen. Op 24 april 2012 werd Verhagen voorzitter van de Raad van Bestuur van PostNL, waarmee ze het stokje van topman Harry Koorstra overnam. Verhagen zei over PostNL: ‘De wereld van PostNL wordt er één met minder post, maar ook met veel groeikansen op andere vlakken. Zoals pakketten, internationaal en digitale diensten.’ Verhagen droeg bij aan de kostenbesparingen van PostNL door het doorvoeren van drie belangrijke veranderingen: een akkoord met het pensioenfonds, een prijsverhoging voor postzegels en minder dagen dat post wordt bezorgd. In haar functie als voorzitter van de Raad van Bestuur geeft ze leiding aan 64.000 medewerkers.

Nevenfuncties

Naast haar werk als bestuursvoorzitter voor PostNL vervult Herna Verhagen enkele nevenfuncties. Zo is Verhagen lid van de Raad van Commissarissen van Nutreco N.V. en Rexel S.A.. Daarnaast is ze lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Tussen 2008 en 2012 was ze bovendien lid van de Raad van Commissarissen van SNS Reaal.

Privéleven

Op het moment van schrijven is Herna Verhagen getrouwd en heeft ze geen kinderen. In haar vrije tijd gaat ze graag hardlopen.