Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Jacques van den Broek is CEO van Randstad. Randstad is het meest bekende uitzendbureau van ons land. Het bedrijf houdt zich niet alleen bezig met uitzendwerk in Nederland, maar ook in het buitenland. Van den Broek werd in 1961 geboren in Goes. Hij wordt omschreven als ‘welbespraakt en gepolijst’ en ‘geïnteresseerd in mensen’.

Van filiaalmanager tot CEO

Na de middelbare school ging Jacques van den Broek rechten studeren aan de Universiteit van Tilburg. In 1985 studeerde hij af. Hierna kon hij meteen aan de slag bij Vendex International (tegenwoordig detailhandelsbedrijf Maxeda) als managementtrainee. Drie jaar later, in 1988, trad hij toe tot de ‘Randstad-familie’. Hij begon als vestigingsmanager van Randstad Rotterdam en klom op tot regiodirecteur Randstad in Nederland en daarna werd hij marketing director in Europa. In 2001 werd Van den Broek CEO van newmonday.com, een online initiatief van Randstad samen met mediabedrijf VNU, maar nog datzelfde jaar werd besloten daarmee te stoppen wegens teleurstellende vooruitzichten. In 2002 kreeg hij vervolgens de leiding over Capac Inhouse Services, dat toen een nieuwe afdeling was van Randstad. Hij was daarnaast al verantwoordelijk voor de activiteiten van Randstad in Denemarken en Zwitserland.

CEO van Randstad

Twee jaar later trad hij toe tot de Raad van Bestuur van Randstad. Hij was verantwoordelijk voor België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten, Duitsland, Italië en Zwitserland. Ook hield hij zich bezig met Yacht, een dochter van Randstad en de internationale divisie Global Client Solutions. Van den Broek spreekt zijn talen dus goed en heeft internationaal genoeg ervaring. Dat Van den Broek CEO van Randstad werd, is dan ook niet geheel onverwacht. Haast zijn gehele carrière werkte hij voor het uitzendconcern. Toen Van den Broek als CEO werd benoemd behoorde hij al 25 jaar tot de ‘Randstad-familie’ en het was dan ook niet verrassend dat de keuze op hem viel toen Ben Noteboom aftrad als CEO van Randstad. In de herfst van 2013 kwam naar buiten dat Van den Broek CEO van Randstad zou worden en vanaf dat moment werd hij ingewerkt door Noteboom. Per 28 februari 2014 werd hij officieel benoemd tot CEO van Randstad. Deze benoeming zal voor vier jaar zijn.

Vrije tijd en gezin

Naast zijn werk heeft Jacques van den Broek vele hobby’s. Zo houdt hij van sport, namelijk voetbal, hardlopen en golf. Daarnaast houdt hij van kunst. Ook verzamelt Van den Broek graag. Hij verzamelt stripboeken en bij hem thuis staan grote vitrinekasten met die stripboeken en miniatuurautootjes. Jacques van den Broek is getrouwd en heeft kinderen: hij is vader van twee zonen.