Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Marco van Kalleveen is CEO van DKV Mobility, een wereldwijde mobiliteitsservicegroep met een omzet van meer dan 10 miljard euro. DKV is in meer dan 40 landen actief in het beheer van bedrijfsvoertuigen.

Van Kalleveen was eerder Chief Operating Officer en directielid van LeasePlan Corporation, een wereldwijde specialist op het gebied van fleet management en mobiliteit met een jaarlijkse omzet van €10 miljard. Als zeer ervaren bestuurder heeft Van Kalleveen een succesvolle staat van dienst opgebouwd in het aansturen van bedrijfstransformaties.

Van Kalleveen werd op 25 februari 1969 geboren.

Loopbaan

Marco van Kalleveen studeerde zowel in Nederland als in het buitenland. In Nederland haalde hij in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit zijn doctoraalexamen Bedrijfseconomie. Hierna vervolgde hij zijn studie in Amerika, waar hij zijn MBA aan Harvard Business School behaalde. Tijdens zijn studie liep Van Kalleveen stage bij Goldman Sachs in Londen.

In 1998 startte Van Kalleveen bij McKinsey & Company, een internationaal organisatieadviesbureau dat het vertrouwen geniet van ’s werelds meest invloedrijke bedrijven en instellingen. Tijdens zijn periode bij McKinsey specialiseerde Marco zich in grote strategische transformaties in diverse sectoren, van startups tot Fortune 500-bedrijven. In 2004 promoveerde hij tot partner. Van Kalleveen verhuisde in 2009 naar Londen om daar aan de slag te gaan bij Bain Capital Private Equity. Als Senior Vice President was hij verantwoordelijk voor de transformatie van een aantal bedrijven uit de portfolio.

Tussen 2014 en 2016 was Van Kalleveen Managing Director Domestics en lid van het managementboard bij TNT Express. Deze internationale pakkettenvervoerder is actief in 61 landen. Het netwerk van TNT strekt zich uit over circa 200 landen. Van Kalleveens grootste verdienste bij TNT Express was de succesvolle transformatie van de divisie Domestic Businesses (jaarlijkse omzet € 3 miljard) goed voor 30,000 fte’s in Australië, Brazilië, Chili, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd TNT Express overgenomen door FedEx en werd Van Kalleveen aangesteld in zijn functie bij LeasePlan Corporation.

Bij LeasePlan Corporation was Marco van Kalleveen Chief Operating Officer (COO) en lid van de Raad van Bestuur. LeasePlan heeft 7.400 medewerkers in 32 landen en bezit meer dan 1,6 miljoen voertuigen van uiteenlopende merken. Van Kalleveen werd in 2016 aangesteld na de overname van het bedrijf door een consortium van private investeerders. Als COO was Marco verantwoordelijk voor de Europese business met 6.500 medewerkers en €8 miljard omzet. In 2019 heeft hij de overstap gemaakt naar DKV Mobility, waar hij de functie van CEO bekleed.

Adviesraad RSM

Van Kalleveen zit sinds 2008 als Alumni in de adviesraad van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dankzij zijn uitgebreide leiderschapservaring en zijn reputatie als gerespecteerd bestuurder Van Kalleveen een veelgevraagd spreker tijdens branche-evenementen, met name rondom het thema inspirerend leiderschap.