Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Pim Pollen heeft jarenlange ervaring als adviseur in de onderwijssector. Hij werkte nationaal en internationaal samen met overheden om oplossingen te creëren voor tekortschietend overheidsbeleid met betrekking tot de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Opvoeding als aanleiding

Pollen komt uit een gezin van zes kinderen. Hij heeft drie zussen en twee broers. Zijn opvoeding en de omgeving waarin deze plaatsvond wekten zijn interesses voor cultuur, wetenschap en mensen al op vroege leeftijd. Pim Pollen ging eerst naar het Christelijk Lyceum in Apeldoorn, alvorens hij aan de CALO in Arnhem begon. Deze opleiding tot docent leidde hem vervolgens naar de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij Sociale Wetenschappen ging studeren. Daar voegde Pollen nog een opleiding Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit van Twente aan toe. 

Hoewel Pollen uiteindelijk zijn passie vond in het onderwijs, ervoer hij deze passie nog niet toen hij zelf naar school ging. Pim Pollen denkt dat deze passie uiteindelijk te herleiden is naar zijn opvoeding – hij groeide op in een intellectueel klimaat, waarin het doorgeven van kennis centraal stond. Volgens Pollen zou iedereen een dergelijke kans moeten hebben om zich op een degelijke manier intellectueel te ontwikkelen, daarom maakte hij zich tijdens zijn carrière hard om de toegang tot onderwijs nationaal en internationaal te vergroten.

Succesformule

Pim Pollen en zijn vrouw Margareth zette in 1986 een programma op waarmee zij werkloze jongeren versneld omschoolden om hen aan een baan te helpen. Het succes van deze formule leidde ertoe dat Pollen en De Wit advieskantoren in veertien landen openden, waarbij hun kantoren soms ook als uitzendbureau fungeerden. Een van de landen waarin het koppel een kantoor te opende, was het door de burgeroorlog kapotgeschoten Mozambique, ook hier werden werkloze en kansarme jongeren succesvol omgeschoold en aan een baan geholpen. 

Het model waarmee van Pollen en de Wit werkten was niet uniek. De werkwijze wel. Mede dankzij de twee MBA’s die Pim Pollen en zijn vrouw volgden – Pollen en De Wit volgden een MBA aan zowel Wharton School Pennsylvania als het Institut Européen d’Administration des Affaires -, ontwikkelden zij eigen programma’s, gebaseerd op nieuw wetenschappelijk onderzoek. Pollen en De Wit geloven dat succes ervaren iets is dat iedereen moet kunnen beleven. Door middel van hun trainingen geven zo ook mensen in bijvoorbeeld Mozambique deze kans. Pollen heeft de jeugd kunnen motiveren tot omscholing en daarbij duizenden jongeren succes zien behalen op de arbeidsmarkt.

Huidige werkzaamheden

In de laatste tien jaar focuste Pim Pollen zich samen met zijn vrouw op het versterken van leiderschap binnen de publieke- en private sector. Pollen en zijn vrouw besturen een niet door het Rijk bekostigde Hogeschool, Academica University of Applied Sciences. Het doel van Pollen en De Wit is om organisaties te veranderen met professionals. Volgens Pollen moet er meer leiderschap worden gecreëerd in organisaties en minder management. 

De Academica University of Applied Sciences bevat meer dan veertig opleidingen, heeft ruim 2000 deelnemers per jaar en houdt naast haar doelstelling om mensen en organisaties te ontwikkeling ook rekening met duurzaamheid, leefbaarheid, governance en welzijn.