Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bedrijfsleven

Timo Huges was president-directeur van het bedrijf dat jaarlijks miljoenen mensen van en naar hun bestemming brengt: de Nederlandse Spoorwegen (NS). Tegenwoordig is hij CEO van de H&S Group BV. Huges werd op 5 april 1965 geboren. Zijn ouders kregen jong kinderen: zijn moeder zat nog op de middelbare school en zijn vader in militaire dienst. Het huwelijk van zijn ouders hield geen stand, maar de scheiding heeft hem niet per se negatief beinvloed. Naar eigen zeggen is hij er zelfstandiger van geworden en daarbij heeft het de verjaardagen en vakanties niet in de weg gestaan.

Studie en Frans Maas Groep

Na het atheneum in 1984 te hebben afgerond ging Timo Huges bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen studeren. Naar eigen zeggen was de keuze voor bedrijfskunde nogal willekeurig. Volgens Huges had het net zo goed economie kunnen zijn: ‘Destijds was het in de mode om bedrijfskunde te studeren.’ Tijdens zijn studententijd was hij lid van studentenvereniging Vindicat, het Groninger studentencorps. Eind jaren tachtig rondde hij zijn studie aan de universiteit af. Toen hij was afgestudeerd. Toen hij klaar was besloot hij om enkele werkstages te doen zodat hij kon bedenken wat hij echt wilde. Zo deed hij werkstages bij Unilever en Twijnstra Gudde. De stage bij Unilever liet hem zien wat juist niet bij hem paste. De kleur van een etiket of waar een product precies ligt in de winkel vond hij geen boeiende zaken. Uiteindelijk kwam Huges terecht bij transportbedrijf Frans Maas. Tussen 1992 en 2006 had hij verschillende functies binnen dat bedrijf, waaronder corporate accountmanager en commercieel directeur. In 2004 kwam hij in de Raad van Bestuur van de Frans Maas Groep.

Van transport naar bloemen

Na vijftien jaar bij de Frans Maas Groep gewerkt te hebben vond Timo Huges dat het tijd was voor iets nieuws. Hij zag de voordelen van een overname niet in en overlegde met zijn partner, die hem aanraadde zijn gevoel te volgen. Hij vertrok bij Frans Maas en werd algemeen directeur van de bloemenveling Aalsmeer. Huges leidde een fusie tussen bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland, waardoor hij zich in 2008 directievoorzitter van de Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland mocht noemen. Tot 2013 bleef Huges directeur van dit bedrijf, totdat Bert Meerstadt stopte met zijn functie als president-directeur van de NS. Het was Huges die hem opvolgde. Huges was zeer gesteld op zijn werk bij FloraHolland, hij vond de veiling een ‘prachtig mooie wereld’. Toch verheugde hij zich op zijn nieuwe baan bij de NS, waar hij hoopte de treinreizigers elke dag tevreden te maken. Echter, de functie binnen de NS bleek geen gemakkelijke; de reputatie van het bedrijf was niet te best. Als in juni 2015 iemand de verantwoordelijkheid moet nemen voor de problemen rondom de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg, stapt Huges op. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heeft hij gevonden bij bedrijven als UTURN BV, Ewals Cargo Care en Koopman Logistics Group BV.

Gezinsman

Timo Huges is al twintig jaar getrouwd met zijn vrouw, die als advocaat een eigen praktijk runt. Haar ziet hij als zijn grote liefde. Huges kreeg vier kinderen met zijn vrouw. Door zijn drukke werk schiet het gezin er nog wel eens bij in. Zo kreeg hij tijdens Sinterklaas 2008 een gedicht waarop hij er op werd gewezen dat er meer in het leven was dan werk. Hij neemt de boodschap van de Goedheiligman serieus en wil proberen een betere balans te vinden tussen privé en werk.