Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Bestuurdersnet

Alles over bestuurders in Nederland

Politiek

Wouter Kolff is sinds september 2017 burgemeester van Dordrecht, hiervoor was hij vier jaar burgemeester van Veenendaal. Kolff werd geboren op 28 november 1976 in Rotterdam. Hij groeide op onder de rook van de havenstad, in het rustige Mijnsheerenland. Wouter Kolff volgde de voetstappen van zijn voorvader Johannes van der Elst, die ook burgemeester van Dordrecht was.

Studie

Na het afronden van het gymnasium aan het Rotterdams Lyceum begon Wouter Kolff in 1995 aan zijn studie rechten in Utrecht. In deze periode begon hij zijn eigen uitzendbureau, tegenwoordig bekend onder de naam Studentflex. Hier droeg hij van 2001 tot 2010 verantwoordelijkheid voor als directeur en eigenaar. In 2003 studeerde Kolff af aan de Universiteit van Utrecht als meester Notarieel Recht, waarna hij de advocatuur in ging als kandidaat-notaris.

Carrière

Voordat Wouter Kolff uiteindelijk als burgemeester van Dordrecht aan het werk zou gaan bewandelde hij eerst het pad van de advocatuur. Hij begon zijn carrière in 2003 bij het kantoor Landwell en Van Doorne als kandidaat-notaris. Deze rol vervulde hij van 2004 tot 2007 ook bij het kantoor CMS Derks Star Busmann. Van 2007 tot 2010 was Kolff zelfs nog senior kandidaat-notaris bij het kantoor Loyens & Loeff, alvorens hij zich volledig op de politiek stortte.

Zijn betrokkenheid bij de politiek combineerde hij al tijdens zijn werkzaamheden in de advocatuur, sinds 2007 is Wouter Kolff actief voor de VVD. Zo begon hij in 2007 als bestuurslid van de VVD Utrecht, waarna hij van 2008 tot 2010 voorzitter was van de VVD Utrecht. Nadat Kolff in 2010 de advocatuur achter zich liet, begon hij als wethouder voor de gemeente Nieuwegein. Van december 2010 tot januari 2011 was hij formateur voor de gemeente Stichtse Vecht en in 2011 werd hij benoemd tot politicus van het jaar van de gemeente Nieuwegein. Mede als gevolg hiervan deed de mogelijkheid zich voor om in 2012 burgemeester te worden van Veenendaal. Na zijn tijd in Veenendaal werd Wouter Kolff uiteindelijk in 2017 benoemd tot burgemeester van Dordrecht.

Persoonlijk

Naast zijn rol als burgemeester is Kolff sinds april 2019 voorzitter van de raad van toezicht van het Nationaal Ouderenfonds. Daarnaast is hij sinds 2017 voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club